Webflow is het de manier om een website te designen, bouwen en lanceren op een visuele manier - zonder code.
Wanneer je denkt aan het maken van een website kan het twee kanten op. Je denkt dat het heel ingewikkeld is en dat je alles van programmeer talen en code moet weten om een succesvolle website op te zetten óf je hebt misschien zelf al eens iets geprobeerd met no-code tools als Wordpress of Wix.
Beide hebben voor- en nadelen, maar ergens tussenin zit Webflow. Niet de nadelen van alleen maar code, maar ook niet de nadelen van de beperktheid van een beperkte website builder.
Zo gezegd; Webflow is het beste van beide werelden.
Een simpele landingspagina voor je product of je volledige showroom aan projecten tonen op je website? Er is voor iedereen iets in Webflow.
De community van no-code bouwers met Webflow geven je voorsprong door vele templates (gratis) beschikbaar te maken. Zo kun je snel bouwen, maar ook heel snel leren van andere.
Webflow geeft je de mogelijkheid om visueel je website in elkaar te zetten, maar met de kracht van HTML, CSS en Javascript, zonder dat je dat echt uit je hoofd hoeft te leren.
De focus van het bouwen in Webflow is dat je vooral gericht kunt zijn op de visuele voorkant van je website.
Om je te helpen met het starten in Webflow is er een volledige video academy, een forum, klantenservice en vele verschillende groepen developers die graag je vragen beantwoorden.
Standaard bieden veel website bouw systemen je niet de optie om componenten, zoals tekstvelden en knoppen, te slepen naar je website. Webflow doet dat wel.
Daarnaast is het gefocust op efficiëntie. Zo kun je alles een naam geven en verderop op je website hergebruiken. Kleuren, lettertypes, marge, etc wordt dan allemaal in no-time overgenomen. Je versneld het bouwen hier heel erg mee.
Hoewel je dus niet hoeft te kunnen programmeren, is het bouwen van een echte bijzondere website in Webflow toch wel iets wat je moet leren. Doordat alles mogelijk is, zijn er vele wegen die naar eenzelfde resultaat kunnen leiden. Wat de beste is, daar heb je dus wat kennis voor nodig.
Je kunt daarom het best beginnen met de beginners cursus van het team van Webflow zelf. Hierna zal er al veel duidelijk zijn en kun je zelf aan de slag met deze mooie tool.
De kans is groot dat je al eens aan het stoeien geweest bent met een CMS. Toevoegen van een project, blogs, nieuwsitem of reeks aan nieuwe pagina’s op je website. Dit is een van de punten waar Webflow, zonder code, in uitblinkt.
Webflow geeft je volledige controle over de toe te voegen informatie en het uiterlijk van de pagina’s. Maak je bijvoorbeeld een keer een project pagina aan, koppel je deze aan je gegevens in het CMS, dan maakt Webflow de toekomst pagina’s automatisch aan, in dezelfde stijl.
Webflow kun je gratis uitproberen. Je krijgt dan alle functionaliteiten tot je beschikbaar om zo alles uit te testen. Je kunt je site zelf publiceren naar het internet met het gratis plan. Wil je meer CMS items toevoegen, je eigen domeinnaam aan je website koppelen of meer opslagruimte, dan kun je vanaf 12 dollar per maand een abonnement afsluiten.
Je betaald voor het systeem, maar ook de volledige hosting en backups van je website. Zo heb je hier zelf geen omkijken meer naar. Webflow draait volledig op geoptimaliseerde AWS servers en zorgen ten alle tijden voor een super snelle beschikbaarheid.
We delen enkele websites met je die gemaakt zijn in Webflow, om een goed beeld te krijgen van alle mogelijkheden;
https://socialconnect-cloneable.webflow.io/
https://pitch-rebuild.webflow.io/
Wil je weten of Webflow iets voor jou zou kunnen zijn? Neem dan contact met Mari via mari@LeMoreMedia.com